Nieuws


Vijf podiumplaatsen karate in Eindhoven


Bij een goed bezet karate toernooi in Eindhoven wisten karateka’s van Budosport Heerlen in de prijzen te vallen.
In de ochtend werd er gestart met het onderdeel KATA:
Amy Wijnands mocht de spits afbijten en wist haar eerste twee wedstrijden met 4 -1 te winnen. In de finale verloor ze nipt met 3 -2, top gedaan en een mooi resultaat neergezet door in een grote poule een mooie zilveren plek op te eisen.
Owen was nog niet echt wakker en verloor zijn eerste ronde, de twee ronden daarna wist hij prima naar zijn hand te zetten. Helaas moest hij daarna tegen een iets betere tegenstander, geen medaille plaats. Noah moest het opnemen tegen Goju kata’s. Helaas ook geen medaille. Mitchell zat in een grote poule. Hij won de eerste ronde met de kata Jion. Ook hij moest zijn meerdere erkennen.
Maureen Breuer tenslotte wist met de kata’s Jion en Bassai-Dai al haar tegenspeelsters af te troeven. Zij behaalde aldus een magnifieke eerste plaats.
In de middag was het onderdeel jiyu-kumite aan de beurt.
Voor Amy pas de tweede keer, geen podium plaats maar uitstekend gestreden in een zware poule. Noah heeft het uitstekend gedaan, stond zelfs ruim voor. Door zijn wil om te sparren verliest hij soms de regels van het spel uit het oog. Maar een flinke groei is er gemaakt, top. Owen was nu klaarwakker en wist alle partijen te winnen, in de finale gekomen moest hij echter zijn meerdere erkennen en werd uiteindelijk tweede. Ook Ben deed het voor zijn eerste keer in Eindhoven uitstekend. Meerdere partijen gewonnen, geen podiumplek, maar prima gevochten.
Mayk won al zijn partijen glansrijk, zonder een tegenscore. In zijn finalepartij gingen de scores gelijk op. Pas net na het eindsignaal scoorde hij weer, hierdoor moest hij de eerste plaats afstaan en werd aldus tweede. Ook Selena deed het uitstekend, punten werden helaas niet toegekend, hetgeen frustreerde. Ook dat is een leerproces! Mitchell heeft een behoorlijke vooruitgang laten zien, ga zo door! Wel in het veld blijven!
Als laatste van deze dag was Maureen Breuer aan de beurt, na een mooie eerste plek in de ochtend was zij flink aanvallend bezig.
Zij heeft diverse nieuwe technieken uitgeprobeerd en mocht uiteindelijk een mooie bronzen medaille omhangen.
Al met al een toernooi waar deze nieuwe wedstrijdploeg heeft laten zien dat ze een behoorlijke groei hebben doorgemaakt en stuk voor stuk prima hebben gepresteerd.
Wij gaan door op de ingeslagen weg. Dank aan alle ouders die mee zijn gereisd en op menig moment de leden erdoor hebben geholpen. Net als de coaches Jan Faas en Hubert Scholtes