Nieuws


Verslag 24e El Hatri Toernooi te Eindhoven


Op 23 februari 2014 deden enkele van onze jeugdleden karate mee aan het Kata en Kumite toernooi bij El Hatri te Eindhoven.

In de ochtend uren waren eerst de kata deelnemers aan de beurt. Van onze vereniging deden 6 deelnemers mee, waarvan 3 deelnemers dit hun eerste echte wedstrijd zou worden. Al onze deelnemers hebben hun beste beentje voor gezet. En dit niet zonder resultaat.

In de categorie meisjes tot en met 9 jaar kwamen Amy Wijnands en Kelysa van Straaten in actie. Beiden stoere meiden stonden in een groot deelnemersveld hun vrouwtje. In de halve finale voor de derde en vierde plaats was de tegenstander van kelysa iets sterker, en haalde kelysa de vierde plaats.

Amy stond in de finale en verloor nipt van de goud winnares. Amy verdiende hier zilver…

Owen Scholtes had een grote groep tegenstanders en aangezien hij net over is naar de leeftijdsgroep 8-9 jaar, was hij de jongste in deze groep. Maar ook hij liet zien wat hij waard was. Owen behaalde een welverdiende 2e plaats.

Nieuwkomer Jelle Kosman stond in een gemende groep tussen jongens en meiden van zijn leeftijd. Ook hij wist na een pittige strijd zilver binnen te halen.

Noah de Faber was zeker van zijn zaak, maar de poule waarin hij ingedeeld was was een zware en gevorderde groep. Helaas viel hij net buiten de prijzen, maar complimenten over de manier waarop hij gestreden heeft.

Mitchell Scholtes is eveneens gestegen in groep en hierdoor de jongste in zijn categorie. Zijn poule was zo zwaar dat zelfs scheidsrechters verbaasd waren over het niveau. Maar Mitchell besloot te vechten voor wat hij waard was. Helaas was dit niet voldoende voor edelmetaal, maar wel een enorme sprong vooruit in zijn groeilijn…

In de middag was het Kumite aan de beurt…

Nieuwkomers Kelysa en Amy lieten meteen zien wat ze waard waren met kumite. Kelysa liet een enorme groei zien maar het sterke deelnemersveld was te zwaar voor een kwart finale plaats. Amy liet ook meteen zien in de eerste wedstrijd dat met haar niet te lachen viel, en liet het deelnemersveld duidelijk zien dat met haar rekening gehouden diende te worden. Ze kwam tot in de halve finale, waarbij ze net naast het ere-metaal greep. Toch een vierde plaats voor Amy.

Owen kwam ook hier in een nieuwe leeftijdsgroep terecht. Maar hij deed wat hij altijd al doet. Hij weet wat zijn doel is, en gaat hier ook voor. Ook hij wist de halve finale te halen en ook voor hem een verdiende vierde plaats.

Noah is duidelijk in een stijgende lijn. We zien een nieuwe Noah die niemand meer uit de weg wilt gaan. Maar zijn poule was hoog ingeschaald en helaas voor Noah haalde hij de kwart finale net niet.

Mitchell, die ook in een hogere categorie terecht is gekomen door zijn leeftijd, wachtte een zware tegenstander. Helaas verliep dit contact nogal hard met gevolg dat Mitchell zijn ronde voortijdig moest beeindigen van de EHBO-er welke hier liep. Toch is ook voor Mitchell een leerpunt bereikt. Hij heeft enorm karakter laten zien tijdens en na de wedstrijd.

 

Beste jeugd, we feliciteren jullie met de behaalde resultaten, en de gehaalde doelen. Ga zo door!!!!

 

Ook de ouders willen we bedanken. Zonder jullie steun en enthousiasme waren we maar halverwege.

 

foto’s volgen…