Nieuws

Interdojo Meerssen

Op zaterdag 28 september 2013 vond alweer het 5e interdojo toernooi plaats te Meerssen.

6 van onze jonge karateka’s waren aanwezig om, onder leiding van Saskia, hun kunnen te laten zien. En dit niet zonder succes.

Om 9.00 uur waren de meeste van onze karateka’s aanwezig en begonnen de voorbereidingen voor het toernooi.

owenNa een intensieve warming up van Saskia, was de jongste telg van de groep aan de beurt in de categorie kata wit tot en met 8 jaar. Hij wist hier enkele ronden af te leggen welke unaniem in zijn voordeel einidigde, en 1 partij met twee vlaggen voor en 1 tegen. Dit leverde Owen Scholtes, hetzelfde als vorig jaar een welverdiende eerste plaats op met de daarbij behorende gouden medaille.

In de categorie kata wit, 9 tot en met jelle12 jaar, deed onze Jelle Kosman mee.Dit was zijn eerste wedstrijd kata, en Jelle wist zich aardig vast te bijten in de groep. Uiteindelijk mocht hij een medaille in ontvangst nemen voor een gedeelde vierde plaats.

mitchell

Mitchell Scholtes deed mee in de categorie kata gele band met oranje slip, leeftijdsgroep 11+. In deze vrij grote poule kon Mitchell goed mee komen, maar moest helaas enkele karateka’s voor zich laten. Desondanks lukte het hem in deze groep, een gedeelde derde plaats te bemachtigen, met het daarbij behorende brons.

Twan Erens deed mee in de categorie twankata, oranje band 9 tot 11 jaar. Tijdens deze wedstrijden keek zijn vader, welke als scheidsrechter aanwezig was op een ander veld, toe hoe zoonlief het deed. In deze vrij pittige groep behaalde Twan uiteindelijk een gedeelde vierde plaats.

Er volgde na deze ronden een korte demonstratie van Sensei Roger en enkele andere zwarte banders, om de aanwezige mensen, een en ander te laten zien wat karate in hield.Een mooie en welkome onderbreking, zowel voor toeschouwers als voor de karateka’s.

Hierna kwamen de teamkata’s aan de beurt. Dit was de eerste keer tijdens een Interdojo dat dit plaatsvond, maar helaas deden hier geen van onze eigen karateka’s aan mee.

Na de pauze waren nog twee van onze karateka’s aan de beurt. Beiden zaten in de zelfde categorie. Namelijk kata, oranje band 11 tot 15 jaar.

Als eerste was Noah de Faber aan de beurt. Hij wist heel goed mee te komen met de groep en wist aardig wat tegenstanders achter zich te laten. Helaas voor Noah had hij 1 vlag te kort voor de eerste plaats. Hiermee eindigde hij uiteindelijk op een welverdiende tweede plaats met de daarbij behorende zilveren plak.

noahlevon

Levon Monoyan liep ontzettend mooie kata’s en wist zelfs van de winnaar van de poule te winnen. De wedstrijd onderling van onze twee karateka’s was ook ontzettend spannend, want beiden lieten tegen elkaar geen steekje vallen.

Levon verdiende hiermee een eindresultaat van een gedeelde derde plaats.