Nieuws


Budosport Heerlen start met Karate voor 5 en 6-jarigen


Budosport Heerlen start op woensdag 4 maart met een karategroep voor kinderen van 5 en 6 jaar, het zogeheten Kabouterkarate. Deze lessen zullen wekelijks op woensdag plaatsvinden van 17.30 tot 18.15 uur in de gymzaal aan de Limaweg in Heerlen.
Wat houdt het Kabouterkarate in?

Tijdens het Kabouterkarate leren de kinderen op een leuke en speelse manier de basisstoten, weringen en -schoppen van het Karate, maar ook rollen, vallen en stoeien.  Ook wordt er veel aandacht besteed aan het verbeteren van de motoriek middels leuke circuitjes, specifieke vechtsport- en gymtechnieken en spelvormen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van meer soepelheid, coördinatie en evenwicht, grotere behendigheid en atletisch vermogen.
Daarnaast besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van het concentratievermogen en sociale competenties zoals samenwerken, grenzen aangeven en aanvoelen, etc.

Kabouterkarate in combinatie met Judo

Kinderen van 5 en 6 jaar hebben binnen onze vereniging de mogelijkheid om voor het normale contributiebedrag van 12,50 euro per maand kennis te maken met Kabouterkarate en Judo. De contributie a 12,50 euro per maand zal gelijk blijven ongeacht uw kind kiest om alleen Judo te beoefenen op zaterdag, alleen Kabouterkarate op woensdag of een combinatie van Judo en Kabouterkarate te willen gaan doen. Vanaf de leeftijd van 7 jaar zal het beoefenen van een tweede sport wel een verhoging van de contributie betekenen met 6,50 per maand. Op dat moment worden het aantal trainingsmogelijkheden ook verhoogd.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u terecht bij Saskia Hol, secretaris en trainer Karate. (secretariskarate@budosportheerlen/ 06-21143198)